14. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Lihtne" tööstress võib viia läbipõlemiseni

Stressi peetakse tänapäeval pigem moodsaks haiguseks, mis paljude arvates on hea vabandus, et loobuda ebameeldivatest tööülesannetest. Tegelikult võib pikaajalise tööstressi tulemuseks olla läbipõlemine.

Tegelikult võib pikaajalise tööstressi tulemuseks olla läbipõlemine ehk tööga seotud stressi kõrge tase, millele reageerimata jätmine võib põhjustada tõsiseid tagajärgi, kirjutab Qvalitas Arstikeskuse peaarst Toomas Põld ajakirjas Personali Praktik. Tööstressi käsitletakse arsti sõnul pingeseisundina, mis tekib, kui inimene tajub vastuolu töökeskkonna esitatud väljakutsete ja toimetulekuvõimaluste vahel.

Kui mõningane tööpinge võib tihti isegi motiveerida ja edasi viia, siis tööstressi puhul on pinge väga tugev ja see segab töötegemist. Töö muutub vastumeelseks, töötaja ei saa normaalselt magada, tekib väsimus ja üleüldine pingeseisund. Tihti hakkavad inimesed selle leevendamiseks suitsetama ja alkoholiga liialdama, samuti oma peret ja sõpru vältima. Tööstress on Euroopa Liidus tööga seotud terviseprobleemidest luu- ja lihaskonnavaevuste järel teisel kohal ning Eesti on Euroopas esirinnas. Stress on seotud ka südamehaiguste, depressiooni, ärevushäirete ja mitmete teiste haigustega.

Mida teha, kui tööstress on käes ja olukord tundub lootusetu?

Kindlasti ei tohi alla anda, vaid stressiga tuleb kiiresti võitlusesse asuda. Eriti head tulemust on oodata siis, kui ka tööandja olukorra tõsidusest aru saab. Samuti tuleb teha riskianalüüs, et hinnata töökeskkonna psühhosotsiaalsetest ohuteguritest tulenevat ohtu töötaja tervisele.

 

Loe tööstressist ja sellega võitlemisest edasi ajakirjast Personali Praktik. Tellijad saavad artiklit lugeda ka veebis: http://pp.aripaev.ee

Autor: Kaire Uusen, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700