5 august 2013

Roheline smuuti sisaldab rohkelt kasulikke vitamiine

Roheline mahl ja roheline smuuti on viimase aja trendid. Kui sa ei söö iga päev piisavalt köögivilju, siis proovi neid joogina tarbida.

Ka poodi ning mahlabaaridesse on neid jooke erinevate versioonidena jõudnud. Kui tahad neid kodus valmistada, vajad mahlapressi, kuid alustuseks piisab ka saumikserist. Saumikseriga tehtud mahlal on paksem konsistents.

 

Rohelist smuutit tarbides saab keha palju kasulikke vitamiine, mineraale, antioksüdante ja kasvuaineid, mis muudavad immuunsüsteemi tugevaks, kaitsevad haiguste eest ning aeglustavad vananemist

 

Algajal on soovitav teha mahl 70 protsendi ulatuses puuviljadest ja marjadest ning lisada ülejäänud kolmandiku ulatuses köögivilju, et alguses ei tunduks mahl ebameeldiv ja liiga harjumatu. Seejärel saab järk-järgult juba köögiviljade hulka suurendada ning samas puuviljade hulka vähendada.

 

Heaks kombinatsiooniks on näiteks spinat, mango, sidrun või õun, seller ja granadill. Külmutatud brokoli maasikate ja apelsiniga moodustab koos värske joogi, mida võib veega lahjendada. Proovi ise erinevaid kombinatsioone ja leia oma lemmik.

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab www.kaaluabi.ee

Jaga lugu:
Seotud lood
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenSekretar.ee ärijuhtTel: 51 84 004
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700