5. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas muuta töölaud isikupärasemaks? Saada pilt ja võida auhind!

Hea töökeskkond mõjub meeleolule ja seega ka töötulemustele hästi. Saada pilt, kuidas oled Sina oma töökoha või -laua muutnud hubasemaks või isikupärasemaks ning võid võita auhinna.

Uuringud näitavad, et inimesed, kes kujundavad töökoha oma käe järgi, on tööga rohkem rahul, osutab Workspace Solutionsi blogi. Töötajad, kellel on vähegi kontrolli oma isikliku ruumi üle tööl, on õnnelikumad, tervemad ja lõppkokkuvõttes ka produktiivsemad.

Mida siis teha saaks?

Kõigepealt tuleb arvestada konkreetse töökoha eripärasid ja reegleid, sest paraku kõigi lennukate ideede elluviimine ei pruugi ettevõttes olla võimalik. Küll aga saab teha mõndagi, mis ei häiri teisi ega riku üldise sisekujunduse põhimõtteid, kuid mis samas tõstavad töötaja meeleolu.

1. Fotod ja pildid avavad inimest läbi töölaua ka teistele, näidates, mis on tema jaoks tähtis. Samas tuleb neid  pilte kontorisse hoolikalt valida, et jääksid hea maitse piirile ega solvaks kuidagi kolleege või kliente.

Pildid ei pea tingimata olema klassikaliselt raamitud, liiatigi liiga palju pilte võib ületada mitte üksnes hea maitse piiri, vaid ka nähtamatu joone isikliku ja tööelu vahel. Toreda pildi võib leida aga ka isiklikult kruusilt või personaliseeritud kalendrilt. Muide, ka arvutiekraanile võib panna mõne inspireeriva pildi, olgu siis seoses koduga või näiteks rännukirega. Head emotsiooni pakub lapse joonistatud pilt või meisterdatud asi.

2. Muuda töökoht hubaseks ja mugavaks. Laua- või põrandalamp võib anda soojemat valgust. Mugavamaks võib töötamise muuta spetsiaalne istumisalus või hoopis jalgade tugi. Külmemal ajal kulub marjaks pleed. Hubasust aitab luua ka mõni raamat.

3. Rohelus kontorisse! Kui kardad, et taimed nõuavad liiga suurt hoolt, siis võib meeleolu loomiseks lauale panna hoopis mõne kauni kunstlille, ehkki päris taim on parem. Kui oled hea hoolitseja, siis võib kaaluda kas või otse töölaual kuldkala „sisseseadmist“.

4. Loo meeleolu lustakate kontoritarvetega. Vahel saab tuju tõsta pealtnäha väga tühiste asjadega, nagu näiteks Post-It märkmepaberi värvi või põneva disainiga kontoritarbega. Kõik ei pea olema must, tumesinine või hall. Uued kalendermärkmikud on juba valmis – vali siis ikka selline, mis tõstab tuju!

5. Isikupärased meened. Ilma üldist interjööri rikkumata sobitub lauale mõni ehe, kivike või amulett, mis mõjub hästi meeleolule. Sama rolli täidab oma looga suveniir, olgu siis kingitud või reisilt kaasa toodud.

6. Inspireerivad mõtteterad. Vahel loob hea tuju ja mõjub ergutavalt mõni nutikas mõttetera. Sea see endale nähtavale kohale, kas või väikese märkmepaberi peale ja aeg-ajalt asenda mõne uue tarkusega. „Täna tuleb hea päev!“ tervitusega võib alustada iga tööpäeva.

7. Head soovid ja tunnustused. Tänapäeval on suurem osa postkaarte elektroonilisel kujul, kuid vahel suudab keegi üllatada klassikalise, käega katsutava ja võib-olla isegi oma meisterdatud kaardiga. Samamoodi võib nähtaval kohal hoida olulist tunnistust või diplomit.

8. Hoia oma töölaud puhas. Ükskõik, kui nutikalt oma lauda ümber seada, tuleb aeg-ajalt seda ka koristada, et ei oleks liigseid paberikuhjasid ning laud oleks puhas. Töö lippab kohe paremini!

Saada pilt ning võid võita auhinna!

Saada pilt, kuidas oled Sina oma töökoha või -laua muutnud hubasemaks või isikupärasemaks ning võid võita „Rõõmsa meele käsiraamatu“ ja G4Si termose. Postita pilt koos selgitava kommentaariga „Julged hoolida?“ Facebooki lehele või saada [email protected] hiljemalt 12. novembriks. Võitjad kuulutatakse välja 13. novembril.

Vaata juba saadetud pilte siit.

 

Autor: Esme Kassak, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700