20. november 2014

Restoranitest: kuumad koerad Hotokas

Tallinnas Toompea külje all asuvas uues söögikohas Hotokas saab kõhtu täita hot dog’idega – menüüs on valida ligi kümne erineva kuumkoera vahel. Restorani külastas ja oma muljetest räägib Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Unustasin küsimast, kas tegemist on stammkundedega, aga oleks ju tore, kui kuumkoerarestoranis oleks koertele või nende peremeestele soodushinnad. Viited päriskoerte ja kuumkoerte seostele on tänapäeval muidugi ebasündsad, kuigi võimaliku koeralihasisalduse tõttu see nimi vorstsaiadele ju kunagi külge jäigi.

 

Kuumkoera erinevad maitsevarjundid

Ameerika Lihainstituudi andmetel hakkasid sakslastest sisserändajad juba 1870nadatel frankfurtereid saia sisse pistma ja nii sai hot dog’ist üks maailma  esimesi tänavatoite, USA vaesema töölisklassi jaoks sama oluline kui restoranikülastus keskklassi jaoks. Ja nii on see siiani, kusjuures viimastel aastatel on tänavatoit tegemas läbi lausa renessanslikku õitsengut: klientuur on läinud nõudlikumaks ja ka hamburgerid ning vorstsaiad on ninad gurmee poole pööranud.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi SIIT.

Loe kõiki restoraniteste SIIT.

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700