Autor: Heidi Vihma • 15. detsember 2014

Restoranitest: Gloria keldri uus tulemine

Gloria on saanud uue peremehe, kuid miljöö on õdus nagu alati.
Autor: Julia-Maria Linna

Gloria kelder on hiljaaegu teinud läbi uuenduskuuri. Seni vaid veinikeldrina tuntud maa-alune labürint on saanud omaenda köögi ja ahvatleb külastajaid lisaks veinile nüüd ka söögiga, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Kui Gloria kelder alles avati, oli see aastaid minu lemmikkohaks. Eriti meeldis mulle selle saladuslikkus: ainult asjatundjad oskasid või söandasid veinipoe tagasopi kitsukesest praost läbi pugeda, ja neistki vähesed taipasid kamina kõrval seisva laua varakult kinni panna. Justkui veiniparadiis, eriti kui väljas on pime ja külm.

Kuigi kelder on saanud uue peremehe, on miljöö sama õdus kui alati. Ja mis kõige olulisem – saladuslikkus pole kuhugi kadunud, ikkagi jääb mulje, justkui oleks tegemist vaid asjassepühendatute klubiga.

Ajaloohõnguline söögikoht

Kamin seekord ei põlenud, aga vaibad, kõverjalgsed tugitoolid ja lauad – kõik on alles. Endiselt katavad seinu veiniriiulid ja fotod meenutavad koha kuulsusrikast minevikku. Meie kiirelt muutuval restoranimaastikul on selline aastakümnete taha ulatuv ajalugu üpriski ebaharilik ja seetõttu eriti väärtuslik.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700