Särtsuga kakao
1 l mandlipiima
2 sl kakaopulbrit
1 sl makapulbrit
2 sl mett
1/3 kauna jagu vanilliseemneid
1/2 tl jahvatatud Cayenne’i pipart või Kariibi paprikat
Pane koostisained kannmikserisse ja valmista neist ühtlane segu. Vähem stimuleeriva joogi saad, kui asendad kakao jaanikaunajahuga ning asendad pipra kaneeliga.
Mandli- või pähklipiim
1 tass leotatud pähkleid või mandleid
1 l vett
Pane koostisained kannmikserisse, mikserda põhjalikult ning kurna seejärel läbi tiheda marli. Saadud vedelik ongi piim ja järele jäänud tahke mass on pähklijahu, mida saad edukalt kasutada mitmete teiste roogade juures – pane see kohe kas külmikusse või lase sel korralikult kuivada ja säilita tihedalt suletud purgis. Saadud piim säilib külmikus veel umbes kaks päeva.
Rohkem retsepte leiad ajakirja Sensa veebruarinumbrist.
Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee