30. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõuduandvad tervisejoogid

Kui soovid kiirelt ja kerge vaevaga väikest energiasüsti ja rohkem vastupidavust, valmista endale üks maitsev jook, mis tulvil toitvaid, tervistavaid koostisaineid ja särtsu täis vürtse, kirjutab ajakiri Sensa.

Särtsuga kakao

1 l mandlipiima

2 sl kakaopulbrit

1 sl makapulbrit

2 sl mett

1/3 kauna jagu vanilliseemneid

1/2 tl jahvatatud Cayenne’i pipart või Kariibi paprikat

Pane koostisained kannmikserisse ja valmista neist ühtlane segu. Vähem stimuleeriva joogi saad, kui asendad kakao jaanikaunajahuga ning asendad pipra kaneeliga.

Mandli- või pähklipiim

1 tass leotatud pähkleid või mandleid

1 l vett

Pane koostisained kannmikserisse, mikserda põhjalikult ning kurna seejärel läbi tiheda marli. Saadud vedelik ongi piim ja järele jäänud tahke mass on pähklijahu, mida saad edukalt kasutada mitmete teiste roogade juures – pane see kohe kas külmikusse või lase sel korralikult kuivada ja säilita tihedalt suletud purgis. Saadud piim säilib külmikus veel umbes kaks päeva.

Rohkem retsepte leiad ajakirja Sensa veebruarinumbrist.

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700