Heidi Vihma • 6 veebruar 2015

Restoranitest: Gluteenivaba söögikoht Kivi, Paber, Käärid

Kivi, Paber, Käärid Telliskivi loomelinnakus  Foto: Julia-Maria Linna

Telliskivi gastronoomialinnaku värskeimaks uudiseks on Kivi, Paber, Käärid (KPK). Noorim on ka trendikaim – täiel määral gluteenivaba, natuke ka vegan ning laktoosi- ja kaseiinivaba, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Steriilsemas ümbruses mõjuks korraga nii paljusid piiranguid järgiv menüü peaaegu et meditsiiniliselt. Aga mitte Kivi, Paber, Kääride jõulise tööstusdisainiga söögisaalis. Uue alternatiivse menüüga niširestorani tulek rõõmustab kas või ainult sellepärast, et teeb kulinaarse pildi kirjumaks.

 

Mõnigi kord on aga juhtunud nii, et idee on küll võimas, ent puudu jääb teostusest ehk maitsemõnust. Paari külastuse järel julgen aga ennustada, et seekord on pigem vastupidi – Kivi, Paber, Käärid paneb ka tavalise kõigesööja gluteeni-, laktoosi- ja teab veel millevabalt sööma. Tühja sest vabadusest, kui toit on maitsev.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

 

Loe kõiki restoraniteste siit. 

Foto: Julia-Maria Linna
Jaga lugu:
Seotud lood
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Birgit Aljaste
Birgit AljasteSekretar.ee ärijuhtTel: 5373 8733
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700