Autor: Heidi Vihma • 23. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Kuldmokk, gurmaanlik linnuke

Restoran Kuldmokk
Foto: Julia-Maria Linna
Kuldmokk olevat linnuliik, keda iseloomustab eelkõige gurmaanlus ja kes valib hoolega, mida ja kuidas ta sööb. Vähemalt tutvustab teda sel moel restorani Kuldmokk näoraamatulehekülg, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Pesa on kuldmokk teinud Falgi tee – Toompuiestee kulinaarsesse kolmnurka, ühe hoovi peale kiirsöögikohaga Hotokas ja rahvaliku kõrtsiga Pööbel.

Gurmaanist kuldmoka pesa pole mingi vilets linnupuur, vaid korralik restoran. Küll väheldasevõitu ja puust, aga väga hubane ja soe.

Igal maal oma kombed

Toreda nimega restoranil on ka tore menüü. Road pärinevad Vahemere maadest, aga mitte ainult Itaaliast ja Prantsusmaalt, vaid ka ida- ja lõunakallastelt – Kreekast, Aafrikast ja Lähis-Idast. Peakokaks on kreeklane Nikolaos Stavrakakis, kes natuke rohkem kui aasta tagasi tuli Eestisse Manna la Roosat käivitama ja on jõudnud enne Kuldmokka töötada veel ka restorani Katharinenthal peakokana.

Kui Vahemere maade menüü, siis olgu eelroogade tooraine merest ja pearoogade oma maalt, otsustasime. Merelise tooraine valik polnud suur, eelroogades esindasid seda vaid sinimerekarbid ja kaheksajalad. Mõlemad olid maitsvad, priskeid kaheksajalakombitsaid täiendasid läätsed, vutimunad, salatilehed ja kalamari, sinimerekarpide kaste oli rikkaliku maitsestusega.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

 

Loe kõiki restoraniteste siit.

Kuldmokk pakub toite Vahemere maade köögist – on roogi nii Itaalia, Prantsuse, Kreeka kui ka Aafrika ja Lähis-Ida kulinaarsest varamust.
Foto: Julia-Maria Linna
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700