Heidi Vihma • 23 märts 2015

Restoranitest: Neikid – trenditeadlik uuendaja

Restoran Neikid  Foto: Julia-Maria Linna

Kui restoran Neikid 2011. aastal uksed lahti tegi, olid au sees võõramaa köök ja söök. Kokk toodi Katalooniast ja menüü oli algusest lõpuni vahemereline. Nüüd ruulivad vahemerelisuse asemel kodused maitsed.

Kui Neikid 2011. aastal uksed lahti tegi, oli võõramaa köök ja söök veel au sees. Kokk toodi Katalooniast ja menüü oli algusest lõpuni vahemereline. Nüüd on vahemerelisusest jäänud vaid riismed ja selle asemel ruulivad kodused maitsed.

Peipsi sibulast tehtud supi sees on ravioolid, aga need on saanud kadakajuustu-küüslaugusisu. Fetajuustukreem sobib eelroaks, aga ainult koos peedi, õuna ja rabarberiketšupiga. Peedita ei saa läbi ka risoto, šokolaad on saanud maalähedaseks mullaks ja brüleekreemi täiendab leivapuru.

Trenditundlik söögikoht

Vahemereliste riismete hulka kuulub õnneks ka üks minu selle restorani lemmikuid – escalibada, grillitud paprika ja baklažaan koos grillitud kitsejuustuga, mis on menüüs olnud vist avamispäevast alates. Mitte et ma võõramaa kööki taga nutaks, aga köögiviljaroogade osas on hispaanlased-itaallased-prantslased kahtlemata andekamad kui meie.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Foto: Julia-Maria Linna
Jaga lugu:
Seotud lood
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Birgit Aljaste
Birgit AljasteSekretar.ee ärijuhtTel: 5373 8733
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700