Autor: Heidi Vihma • 17. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Vinoteek + kohvik = Kohviteek

Õigekoht kohvi- ja veiniarmastajatele
Foto: Julia-Maria Linna
Pikka aega kadriorglasi kohvilõhnadega hullutanud Gourmet Coffee laienes mõnda aega tagasi ka südalinna ja rajas Pärnu maanteele Kohviteegi. Tegemist on nähtusega, millesarnast teist meil pole: kokku on saanud kohvi- ja teepood, vinoteek ja kohvik, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Originaalse mõtlemisega paistis Gourmet Coffee silma juba oma Kadrioru kohvikut avades, kus ühe katuse alla toodi kokku kohvi röstimiskoda, kohvipood ja kohvik-restoran. Ja nüüd siis Kohviteek.

Kohvilembeste kogunemiskoht

Kohviteegist on saanud minu südalinna lemmik-kohtumispaik ja mitte niivõrd joogi-söögi pärast, kuivõrd seepärast, et tegemist on ühega Tallinna vähestest suurlinliku atmosfääriga kohtadest. Suurlinlik on see kõigepealt sisekujunduse poolest, mis oma erisuguste laudade ja mitme tasapinnaga mõjub väga värskelt meie ikka veel esimest Eesti Vabariiki taganutvas kohvikukultuuris.

Aga mitte disain pole atmosfääri loomisel kõige olulisem – seda ikka tuleb ette, disainerid on meil osavad –, vaid lihtsus ja kergus, millega tegijad on hästitoimivaks tervikuks kokku sulatanud kohviku, vinoteegi ja poe.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit

Gourmet Coffee City on hea kohvi ja veini armastajate jaoks koht, mida külastada. Pakub võimalust võtta osa veinidegustatsioonidest ja kohvimaitsmistest.
Foto: Julia-Maria Linna
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700