Autor: Heidi Vihma • 24. aprill 2015

Restoranitest: Trofé - hea idee, kehv teostus 

Autor: Julia-Maria Linna

Hotellid teavad, et turist ei tule Eestisse Itaalia ega Prantsuse roogasid sööma, vaid tahab kohalikku. Peaaegu korraga tegid uksed lahti Vana Wiru hotelli Eesti köögiga restoran Farm ja Meritoni hotelli Trofé, mis pakub uut Põhjala kööki.

Farm rõhub kohalikkusel, pakkudes ehedalt eestimaist talukaupa, käsitööõlut, oma maja limonaadi ja muud kodukootut. Meritoni jaoks on pelgalt eestimaisus ega piirdumine eilne päev: enne Trofé'd oli samades ruumides Eesti söögituba, traditsioonilist kohalikku toitu pakkuv restoran.

Uue Trofé silmapiir on avaram, seal valitseb uus Põhjala köök. Verikäkk ja soolapekk on kadunud, kama asemel on tulnud tatar, kaerahelbe asemel kruup, hapukapsast on saanud kreem ja pastinaagist tšipsid.

Põhjala põnevad maitsed

Menüü on täielikult ümber sündinud, muus osas on ümbersünd jäänud poolikuks. Põhjamaade köögiga restorani seinu ehivad Hispaania härjapead, mälestus veel Eesti söögitoale eelnevast ajast, kui kelder teenis hotelli tapabaari ja restoranina. Ka hispaaniakeelne muusika, mis oma tugevuselt pigem tantsupeole kui restorani sobiks, pärineb tõenäoselt samast ajast.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Söögikoht Trofé pakub Põhjala kööki – on soolapekki ja tatart, oblikat ja kilu, kruupe ja hapukapsast.
Autor: Julia-Maria Linna
Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700