Autor: Heidi Vihma • 29. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Noa Peakoka Pool vabastab kliendi valikutest

Peakokk Tõnis Siigur valmistab roogasid, mille kulinaarne tase on imetlust väärt.
Foto: Julia-Maria Linna
Noa on viinud masu järel alanud restoranirevolutsiooni lõpuni, vabastades ka gurmeerestorani valgete linade ja salvrätikute terrorist, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Vähe sellest, peakoka poolel pole vaja pead murda isegi mitte menüü kokkupaneku ja veinide sobitamise üle. Kliendi osaks jääb vaid otsustada, kas sööb ja joob ära kõik, mida seitsmekäiguline menüü ette näeb, või saab osa vaid viiest toidukäigust. Jookidega on valikuvabadus suurem, janusemad saavad sobiva joogi iga käigu juurde, vähemjanustele jääb võimalus piirduda klaasi-kahega või hoopis veinita läbi ajada.

Isegi selle kallal pole vaja pead murda, millises järjekorras söögiriistu kasutada: need on paigutatud karpi ja igaüks võib oma parema äranägemise järgi otsustada, kas süüa kartulipürees kaheksajalga lusikaga, kahvliga või mõlema riistaga korraga. Muidugi pole Noa Peakoka Pool esimene restoran, kes oma kliendid valiku raskest koormast vabastab, kuid Eestis nad on esimesed, kes selle nii täiuslikul moel on välja arendanud.

Menüü on trendikalt napp, iga roa kohta vaid kolm sõna: Makrell, tomat, umami; Kaheksajalg, kartul, kurk; Lammas, salatsigur, tatraidud jne. Valmistusviisid jäid teenindaja lahti rääkida ja üldiselt sai meie ettekandja sellega päris hästi hakkama, ainult umamiga makrelli ja tomati juures jäi ta mõnevõrra hätta.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Peakokk Tõnis Siigur valmistab roogasid, mille kulinaarne tase on imetlust väärt.
Foto: Julia-Maria Linna
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700