Autor: Kathleen Pajumaa • 5. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ütle mulle, mida sa täna tegid ja ma ütlen sulle, milline su tulevik välja näeb

Foto: motivaator,ee
Jah, sul on õigus- see on üks järjekordne motivatsioonist tulvil artikkel, mis enamikel inimestel karvad turri ja silmad tülpimusest kissitama ajab. Seda motivatsiooni tuleb ju igast august, ometi on raske palja teooriaga midagi ette võtta ja reaalselt ära teha. Uusaastaresolutsiooni paneme kapinurka seisma juba teisel nädalal, viiest trennipäevast nädalas saab üsna pea pigem maksimaalselt kolm ning nii need päevad lähevad – aina kaugenedes sellest, mis inimpotentsiaalil meile tegelikult pakkuda on.

Olles üks nendest, kes läägetest motivatsiooniartiklitest suure kaarega mööda vaatab, olen avastanud ka teistes enda ümber sarnase mustri. Kes ikka tahaks igapäevaselt tõele otsa vaadata? Eriti sellisele tõele, mis ammu juba pead tõsta on üritanud, kuid igal võimalikul viisil tagasi alla tambitud saab? Tänapäeva maailmas on nimelt raske elada vales, sest igal pool näeme ja tutvume inimestega, kes pingutades ja nüüdisaja maailma väärtusi ära kasutades tõesti oma unelmate elu elavad.

“USKUDA MILLESSEGI JA MITTE SELLE JÄRGI ELADA, ON EBAAUS.” – GANDHI

Kui palju aitavad näiteks sinu igapäevased toimetused sinu unistuse tööle, suhetele ning elule kaasa ehk kui suures sisemises konfliktis sa tegelikult oled? Juba Aristoteles väitis, et “Sa oled see, mida pidevalt teed”, viies meid küsimuseni:

- Kuidas veedad sina enamasti oma päevad? Kas õppides, arenedes ja nautides või pigem tülpinult ja laiskuse küüsis?

- Kas sa teed kasvõi ühe sammukese lähemale sellele, mis juba ammu su hinge on närinud? Pingutad, surud end natuke tagant või paned proovile?

- Ja kas sa käitud lähtuvalt oma kõrgemast potentsiaalist või lubad tujudel ja sabotaažil tihti oma meeleolu rikkuda? Nukrutsed ja tunned, et pole mitte midagi väärt?

ehk kui sa kordaksid tänast päeva veel 15 aastat, siis milline näeks välja sinu tulevik?

Võib-olla sa ei ole vaadanud elu kunagi sellise nurga alt, aga mul on tunne, et paljudel meist võib tulevikupilt olla üsna sünge.

KUIDAS AGA MUUTUDA, KUI TÄNANE PÄEV TEGELIKULT NII AHVATLEV EI NÄIGI?

Selleks on sul vaja teadvustada, milline oleks sinu “ideaalne päev” – selline, mis sind inimesena tõeliselt stimuleeriks? Mida peaksid sa tegema, et langeda igal õhtul voodisse naeratus näol, jõudmata ära oodata, millal hommikupäike taas su silmad avab? Tõsiasi on see, et omame 99% kontrolli oma aja ja käitumise üle. Kaheldes selles, veedame enamus oma elust ohvrina, paralüseeritud oma sisemisest häälest, kes ei luba meil saada selleks, kelleks väärime.

Igal inimesel, kelle eesmärgid on konkreetsed ning ajaliselt realistlikud, on võimalus ehitada üles justnimelt selline maailm, nagu ta vaimusilmas tajub ja näeb. Selleks aga tuleb käituda juba praegu nagu tõeline võitja ja täita kõik hetked produktiivsete sammudega, lubamata oma egol siin vingerpusse mängida. Sa pead halastamatult trampima oma hirmudel ja väärtusetusetundel ning loopima kaikaid kodaratesse igale emotsioonile, mis tõmbab sind tagasi teelt, mille sillutamisele sa juba nii lähedal oled.

Nagu Meredith Wilson on öelnud: “Sa kuhjad kokku homseid, avastamaks, et oled jäänud vaid tühjade eilsetega. Ma ei tea mida sina teed, aga mina kavatsen tegutseda, et just tänane päev oleks parimat väärt.”

Autor: Kathleen Kanervikko

Loe lisaks: motivaator.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700