Autor: Sekretär.ee • 4. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas valida õige kleit vastavalt oma kehatüübile?

Kleiti valides lähtu eelkõige oma kehatüübist.
Foto: Bastion
Naiselikkuse ja kleitide asjatundja, Eesti moebrändi Bastion peadisainer Moonika Randloo, soovitab kleiti valides eelkõige oma kehatüübist lähtuda.

 „Oluline pole mitte see, mis parasjagu moes, vaid hoopis tõsiasi, kas kleit kandjale istub. Olgugi, et kleit võib tunduda n-ö kõige turvalisema riideesemena, tasub tegumoodi siiski hoolikalt valida, et see tooks kandja ilu tõeliselt esile,“ lisab Bastioni disainer Moonika Randloo.

Pirnikujulise keha puhul, mis on ülalt kitsam ja alakeha osas laiem, soovitab Moonika Randloo kanda õlapaelteta A-lõikelise seelikuosaga  kleite. „Nii rõhutad oma õlajoont ning tõmbad tähelepanu puusadelt. A-lõikeline seelik rõhutab peenikest pihta ning muudab puusad visuaalselt väiksemaks,“ lisab Randloo.

Pirnikujulise kehakuju puhul tasub kanda A-lõikelise seelikuosaga kleite.
Foto: Bastion

„Koonusekujulise kehakuju puhul soovitan kanda maani langevaid kleite või lihtsaid asümmeetrilisi  kleite, “ ütleb Moonika Randloo ja lisab, et asümmeetrilised lõiked asetavad rõhu jalgadele ning tõmbavad tähelepanu õlgadelt.

Teise olulise nipina toob Randloo välja, et koonusekujulise kehakuju puhul oleks mõistlik rõhutada pigem alakeha,  valides kleite, mille seelikuosas on kasutatud säravaid värve.

Koonusekujulise kehakuju puhul on soovitav kanda maani langevaid kleite või lihtsaid asümmeetrilisi kleite.
Foto: Bastion

Sportliku sambakeha puhul innustab Moonika Randloo eelistada drapeeringuid, mis muudavad su kehakuju hetkega naiselikumaks. „Üks oluline nipp on katsetada nii kleitide kui ka pluuside puhul  ümmargusi  ja südamekujulisi kaeluseid, mis samuti naiselikkust lisavad“ lisab Randloo.

Sportliku sambakeha puhul on hea eelistada drapeeringuid.
Foto: Bastion

Õunakujulist kehakuju aitab tasakaalustada vabalt langev ampiirlõige. „See lõige on eelistatud ka seepärast, et ampiirlõikeline kleit viib tähelepanu keskkohalt. Eelista lühemat seelikupikkust, et tuua esile sihvakat säärt,“ lisab Moonika Randloo.

Õunakujulist kehakuju aitab tasakaalustada vabalt langev ampiirlõige.
Foto: Bastion

Liivakella kuju on väga naiselik ning seda sobib rõhutama kehasse istuv kleit. Ümber keha liibuv kleit rõhutab Sinu kauneid kumerusi.

Liivakella kehakuju on väga naiselik ning seda sobib rõhutama kehasse istuv kleit.
Foto: Bastion

Loe lisaks stilist Ženja Fokini kevad-suviseid stiilisoovitusi.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700