Autor: Sekretär.ee • 24. aprill 2019

Kuidas valida kontorisse õiget kohvimasinat?

Juba sel reedel ja laupäeval toimub Kultuurikatlas kolmandat korda Tallinn Coffee Festival, kus tutvustatakse kohvimaailma uusimaid trende. Kohv on osa paljude inimeste igapäevast, samuti mängib kohv olulist rolli kontoris. Sellest, kuidas kontorisse saaks valitud õige kohvimasin, räägivad Mart Roosmets Estonian Coffee Roastery'st ja Oliver Jaakson Joogieksperdist.
Foto: Shutterstock

Kui olete kontorisse kohvimasina otsinguil, siis parima lahenduse leidmiseks tuleb alustada vajaduste kaardistamisest. Õige masina valikuks arvesta nende aspektidega:

Kollektiivi suurus

Õige masina valimisel on oluline arvestada kohvijoojate arvuga, sest sellest sõltub tasside arv päevas. Lisaks tuleb mõelda läbi, kas kontoris käib ka külalisi. Kui nendele küsimustele on vastused olemas, saab tehnilise poole pealt juba valikut kitsendada.

Masina valimisel tuleb arvestada seda kasutatavate inimeste arvuga ka seetõttu, et masin tehniliselt vastu peaks. Väiksemad masinad on küll atraktiivsema hinnaga, aga ka siin võib ekspertide sõnul lihtsalt näppu lõigata.

Liiga väikese masina soetamisel suuremale kasutajaskonnale hakkavad peagi kimbutama erinevad probleemid - näiteks saab vee-, oa- või piimamahuti liiga tihti tühjaks või prügikast täis. Sellises olukorras tuleb peagi võtta ette masinavahetus, mis on lisakulu seega tasub nendele asjadele juba eos tähelepanu pöörata.

Kohvijookide eelistused

Tuleb välja uurida, milliseid kohvijooke kontoris peamiselt eelistatakse. Muidugi kehtib siin reegel, et kõikide soovidega paraku alati arvestada ei saa. Küll-aga on selline ülevaade oluline, sest kontorisse, kus ollakse harjunud näiteks ainult musta kohvi, ei ole mõtet osta masinat, mis teeb lattet, cappuccinot ja muid peeneid jooke.

Samuti tuleb mõelda piimaga seotud nüanssidele - kas masin töötaks värske piimaga või piimapulbriga. Piima osas on oluline teada, kas kontoris on tagatud igapäevaselt masina piimasüsteemi puhastus - kui mitte, siis tasub pigem mõelda piimapulbri kasutamisele.

Masina hooldamine ja puhastamine

Iga masin, ka kohvimasin, vajab aegajalt hooldust ja enne kohvimasina valimist tuleks mõelda, kas kontoris on olemas inimene, kes saab aeg-ajalt kohvimasinaga tegeleda ja teha lihtsamaid puhastusi ja see vastutus määrata. Vastasel juhul võib masin kiirelt riketesse sattuda ja süsteemid ummistuda.

Erilahendused

Tuleb kaaluda, kas ettevõtte spetsiifika nõuab kohvimasinalt erilahendusi. Näiteks kas soovite, et töötajad saaksid uksekaardiga kohvi masinast kätte või kaardiga kohvi eest maksta. Või kas soovite, et kohvimasina veepaaki ei peaks täitma töötajad, vaid masin ühenduks trassiveega.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700