Autor: Katrin Maisa, Lindström Eesti • 18. november 2019

Kuidas tööruume puhta ja esinduslikuna hoida?

Vihma, lörtsi ja pori aastaaeg on käes! Tööruumid, kus võetakse vastu kliente, peavad siiski aasta läbi esinduslikult puhtad olema. Kuidas neid nii ka hoida, annab nõu juhtiva tekstiiliettevõtte Lindström Eesti ekspert Katrin Maisa.
Foto: Shutterstock

Mida mustem ja porisem on tänav, seda rohkem tuleb mustust ka tuppa kaasa. Väidetavalt toome 80% hoonesse sattuvast mustusest tuppa just välisjalanõudega. Kui ilm on vihmane, nagu Eestis tihti kipub olema, siis võib see number veelgi suurem olla. „Tööruumide korrashoiule esitab kehv ilm suure väljakutse, kuid klienti see ei huvita – tema eeldab ikka, et kui tuleb ettevõtte esindusse, on seal puhas ja korras,“ ütleb Maisa.

Puhtus ja tööohutus käivad käsikäes

Eriti oluline on, et ruumid näeksid igal ajal esinduslikud välja just siis kui kontoris võetakse vastu külalisi ja kliente. Kui oma maja inimesed saavad kasutada vahetusjalanõusid, siis külaliste puhul, kes lähevad tihtipeale välisjalanõudega siseruumidesse peab võimalikult suur osa mustusest juba esikus või ukse juures kinni püütud saama. „Lisaks sellele, et porised põrandad on koledad, siis lörts ja niiskus muudavad põrandad ka libedaks ja tekitavad kukkumisohu,“ lisas Maisa.

Töökohale nii ohutuse kui ka esinduslikkuse perspektiivist sobivat lahendust valides võiks silmas pidada, et porimattide aluspind oleks kummist – see aitab matti põranda peal kindlalt kinni hoida, väldib niiskuse jõudmist põrandani ja ennetab niiskuskahjustuste tekkimist. Samuti ennetab korralik porimatt põranda kulumist, mis muidu saabastelt langeva liiva ja kruusa mõjul kiiresti tekib.

Püüa mustus ukselävel kinni

Vaip peab olema piisavalt suur, et inimene enne tuppa sisenemist sellele kahe jalaga peale astuks, nii et mustus saaks mõlema saapa küljest porimatile langeda. Mida suurem on vaip, seda rohkem samme inimene sellel teeb ning seda rohkem mustust sinna kinni jääb. Kui enamik mustusest püütakse ukselävel kinni, võimaldab see üldkoristuse kuludelt kokku hoida. „Kui muidu peaks tihedalt külastatava esinduse põrandaid pesema praktiliselt peale igat klienti, siis porivaipade kasutamine aitab seda oluliselt vähendada,“ sõnas Maisa.

Tähelepanu tuleks pöörata regulaarsele vaipade puhastusele, sest kui need on juba läbivettinud või mustust täis, ei suuda nad enam oma funktsiooni täita ja mustus kandub inimeste jalgade kaudu teistesse tubadesse edasi. Kontorite või tööruumide puhul, kus päeva jooksul käib läbi palju inimesi, on mõistlik see töö jätta teenuseosutajale, kes vajaliku regulaarsusega vaibad välja vahetab ja puhtad vaibad asemele toob.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700