Autor: Sekretär.ee • 17. august 2020

Uus reaalsus: suur osa töötajaid soovib jätkata kaugtööga

60% eestimaalastest sooviksid töötada varasemast rohkem kodukontoris. Maikuuga võrreldes on huvi paindlikuma töökorralduse järele kasvanud 7 protsendipunkti võrra, selgub CVKeskuse kaugtöö küsitluse tulemustest.
Foto: Unsplash

Värskest küsitlusest selgub, et iga kuues töötaja kümnest sooviks edaspidi teha veelgi rohkem kaugtööd. Tervisekriisi keskpaigas maikuus oli huvi paindlikuma töökorralduse vastu isegi pisut väiksem – 53% töötajatest soovisid suve alguses paremaid võimalusi teha kaugtööd. Peamine põhjus kaugtööd teha on töötajate sõnul aja kokkuhoid, kuid näiteks turundusvaldkonnas leidis ka iga viies vastaja, et ta on kodus töötades produktiivsem ja loovam.

Täielikult ainult kodukontorist kavatseb edaspidi töötada 4% töötajatest ja kõigest iga kümnes töötaja tõi välja, et kaugtöö võimalus ei ole talle oluline.

„Kõige rohkem on paindlikuma töö võimaluse säilimisest huvitatud turundus-, finants- ja infotehnoloogiasektori töötajad,“ kirjeldab uuringu tulemusi CVKeskuse turundusjuht Henry Auväärt. „Turunduses ja finantsvaldkonnas sooviksid enam kui 76% töötajatest teha edaspidi tööd rohkem kodukontoris ja infotehnoloogiasektoris ootab paindlikuma töökorralduse jätkumist 67% töötajatest.“

Kaugtöö võimaluse säilimisest on lisaks huvitatud ka 65% juhtidest ja 64% müügivaldkonna töötajatest. Asukohtade kaupa soovivad paindliku töökorralduse jätkumist kõige rohkem pealinlased, kus 63% töötajatest tahaksid edaspidi rohkem töötada kodukontoris.

Auväärt lisab, et järjest enam toovad tööandjad juba ka tööpakkumistel välja võimaluse teha aeg-ajalt kaugtööd ja proovivad seeläbi konkureerivatest tööandjatest eristuda. „Enamik kaugtöö võimalusega tööpakkumistest on hetkel avaldatud infotehnoloogia-, turundus- või müügivaldkonnas.“

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700