Autor: Sekretär.ee • 19. oktoober 2020

Selgusid aasta kõige õppijasõbralikumad tööandjad

Täiskasvanud õppija nädala raames tunnustavad Eesti Tööandjate Keskliit, ETKA Andras ja Haridus- ja Teadusministeerium aasta kõige õppijasõbralikumaid tööandjaid.
Eriauhinnad pälvisid Päts OÜ ja Baltic Workboats AS
Foto: Aron Urb

Selleaastase konkursi võitis Puidukoda OÜ, eriauhinnad said Baltic Workboats AS ja Päts OÜ.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles sündmuse avasõnades: „Õppimine hoiab vaimu erksa. Kui inimene saab oma võimeid töökohal arendada, saab sellest kasu ka ettevõte. Kevad näitas, kuivõrd oluline on kohanemisvõime ja oskus tulla toime määramatusega. Tulevikku vaatavad ja oma töötajaid järjepidevalt arendavad organisatsioonid väärivad tunnustust,“ ütles minister.

Hindamiskomisjoni juhi, Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõuniku Anneli Entsoni sõnul eristus 2020. aastal peavõidu pälvinud Viljandimaa ettevõte Puidukoda OÜ teistest kandidaatidest just seetõttu, et kogu organisatsiooni areng toimub läbi töötajate õppimise. „Uue tehnoloogia rakendamine, inimeste enda initsiatiivi soosimine koolituste valikul ja vähenenud töövõimega inimestele töövõimaluste loomine on kõik olulised aspektid, mida võitja valikul arvestati,“ ütles Entson.

Aasta õppijasõbraliku tööandja eripreemia saab Päts OÜ. Lääne-Virumaal tegutsev pagarikoda on kaasanud tootearendusse kogu oma personali. Ettevõte väärtustab õppimist ja tegeleb aktiivselt töökohapõhise õppe läbiviimisega, pakub praktika ning töövarjuks olemise võimalusi. Lisaks on ettevõte kogukonnas aktiivne kaasarääkija.

Baltic Workboats AS-i tunnustati samuti eripreemiaga. Ettevõte panustab innovaatiliste lahenduste väljatöötamisse, toetab inimeste ettevõttesisest arengut ja karjääri, loob praktikakohti ning pakub stipendiume ka väljastpoolt Eestit tulijatele. Ettevõtte sisekoolitused on hästi läbimõeldud ning neid viivad läbi eelkõige ettevõtte enda juhid.

Vaata täielikku nimekirja kõigist laureaatidest Personaliuudistest.

Õppijasõbraliku tööandja tunnustamise eesmärk on väärtustada õppimist ja õpetamist nii avalikus-, era- kui ka kolmandas sektoris. Tänavu septembris toimunud konkursile esitati 39 kandidaati. Õppijasõbraliku tööandja konkurssi korraldavad Eesti Tööandjate Keskliit, ETKA Andras ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700