• Kas koosolekut saab korraldada virtuaalses formaadis?
• Kas toimumispaik on ühistranspordiga ligipääsetav?
• Kas toimumispaika viivad kergliiklusteed?
• Kas toimumispaika saab minna jalgsi või jalgrattaga?
• Kas toimumispaigas on jalgratta rentimise ja parkimise võimalus?
• Kas osalejatel on võimalus ürituse toimumispaigas tasuta sportimisvõimalusi kasutada?
• Kas koosolekuruumis on loomulik valgus?
• Kas toimumispaigas on jäätmete kogumise ja käitlemise süsteemid paigas?
• Kas toimumispaigas kasutatakse energiatõhusaid lahendusi?
• Kas kõik koosolekumaterjalid on virtuaalselt kättesaadavad?
• Kas on õnnestunud vältida ebatarvilikku printimist?
• Kas kõik prinditud materjalid on prinditud kahepoolselt taaskasutatud paberile? Kas oled veendunud, et koosolekul kasutatud materjalid on taaskasutatavad?
• Kas kohtumise meened on päriselt kasulikud? Kui jah, siis kas nad on tehtud taaskasutatud materjalidest?
• Kas valitud tooted on jätkusuutlikud (kohalikud, mahepõllumajandusest, õiglasest kaubandusest)?
• Kas plastikust söögiriistade asemel on metallist, paberist (vm kompostitavast materjalist) söögiriistad?
• Kas tellitud toidu kogus vastab osalejate arvule?
• Kas äravisatavad esemed on uuesti ringlusse võetavad, biolagunevad ja/või korduskasutatavad?
• Kas toidujäägid on võimalik kokku koguda ja annetada (nt Toidupangale)?
• Kas kohtumine nõuab üldse toitlustamist?
• Kas on olemas valikud neile, kes ei söö liha? Kas oled teadlikult suurendanud taimsete valikute osakaalu?
• Kas igal kohtumispäeval on piisavalt tervislikke valikuid?
• Kas värske puu- ja köögivili on iga eine ja vahepala osa?
• Kas oled valinud tervislike rasvadega toidud ning vältinud transrasvu?
• Kas toitudes on kasutatud täisteratooteid?
• Kas toitude valmistamiseks kasutatakse madala rasvasisaldusega, madala soolasisaldusega, madala suhkrusisaldusega ja madala kalorisisaldusega meetodeid?
• Kas magustoidud on madala suhkru- ja rasvasisaldusega?
• Kas kastmed ja salatikastmed on eraldi serveeritud?
• Kas toit serveeritakse väikeste portsjonitena ning väikestes lauanõudes?
• Kas oled vältinud kondiitritooteid, friteeritud toite, kooreseid kastmeid ja dipikastmeid, soolaseid suupisteid?
• Kas oled palunud toitlustajatel lisada toitudele toitumisinfo, nt portsjoni suurus ja kalorsus?
• Kas (kraani)vesi on kättesaadav kogu kohtumise ajal ning joogianumaid täidetakse pidevalt?
• Kas kõrge suhkrusisaldusega jookide asemel pakutakse magustamata teed, kohvi ja vett?
• Kas jooke serveeritakse taaskasutatavates kannudes?
• Kas väldid alkoholi pakkumist (või vähendad alkohoolsete jookide arvu inimese kohta)?
• Kas tagad tubakavaba keskkonna?
• Kas toimumispaik on ligipääsetav erivajadustega osalejatele?
• Kas kohtumist või mõnda osa sellest saab teha liikuvas formaadis?
• Kas kohtumise riietumisstiil võimaldab osalejatel olla kehaliselt aktiivne?
• Kas osalejaid julgustatakse olema kehaliselt aktiivne ning järgima liikumissoovitusi?
• Kas treeninguid või aktiivseid sotsiaalseid tegevusi saab lisada päevakavasse?
• Kas liikumispausid on päevakavasse planeeritud? NB! Liikumispausid peaksid olema vabatahtlikud, kohandatavad igaühe treenitusastmele ja võimekusele, lõbusad, turvalised, valuvabad ning tehtavad tavariietuses ja higistamata.
• Kas tegevustes saavad osaleda ka liikumis- vm puudega inimesed?
Allikas: tööfüsioteraapia.ee