Autor: Erik Orgu, toitumisnõustaja • 26. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Detox aitab pärast pidustusi end jälle hästi tunda

Foto: erikorgu.ee
Kas su enesetunne on praegu loium kui tavaliselt? On sul naha või seedimisega probleeme, mõned kehapiirkonnad valutavad või on kaalulangetamine raske? Ilmselt oled oma organismi üle koormanud ja sel puhul soovitab toitumisnõustaja Erik Orgu proovida detoxi.

Detoxi efekt seisneb kehast jääkainete väljutamisel ning kasulike toitainete sisseviimisel, misläbi puhastub maksast läbikäiv veri. Keha väljutab jääkaineid ka neerude, soolestiku, kopsude, lümfi ja naha kaudu. Kui organism regulaarselt ei puhastu, siis võivadki tekkida mitmed terviserikked.

Kuidas ma tean, et võiksin detoxi läbida?

Detox võta ette juhtudel, kui sul esineb järgnevaid muresid:

- loid enesetunne

- nahaprobleemid

- allergiad

- sagedased terviserikked (nt. nohu)

- paistes silmad

- gaasid

- menstruatsioon kulgeb raskelt

- esineb seletamatut meeltesegadust

Kuidas alustada detoxiga?

Esiteks vähenda organismi jääkainetega koormavaid tegureid. Tarbi võimalikult vähe alkoholi, kohvi, suitsu, töödeldud valmistoitu, rafineeritud rasva ja valget suhkrut.

Kõik need hakkavad su organismis käituma kui terviserikkujad ja takistavad sul reibas ja terve olemast. Kasutada tasuks ka puhtamat kodukeemiat ja kehahooldusvahendeid (nt nõudepesuvahend, õhuvärskendaja, hambapasta ja parfüümidega kreemid).

10 moodust, kuidas aidata organismil naturaalselt puhastuda:

1. Söö piisavalt kiudaineid.

2. Söö maksasõbralikke toiduaineid - tumerohelised köögiviljad, nt spinat ja brokoli.

3. Tarbi C-vitamiini, näiteks paprika ja tsitruseliste näol.

4. Joo piisavalt puhast vett. Jälgi oma uriini värvi - mida heledam, seda parem.

5. Väldi umbseid ruume, värske õhk on väga tähtis.

6. Proovi olla positiivne, halvad emotsioonid tekitavad kehale stressi.

7. Karasta ennast.

8. Käi mõned korrad kuus saunas.

9. Hoolda oma nahka, et see oleks alati puhas ja poorid poleks umbes.

10. Ole aktiivne, proovi treenida vähemalt kaks korda nädalas 45 minutit korraga.

Erikorgu.ee toitumisprogramm arvestab detox toitumispõhimõtteid ning on seda toetavana üles ehitatud. Õpetan sulle, kuidas valmistada värskest ja töötlemata toorainest toitu, mis on kõrge toitainesisalduse, kuid madala kaloraažiga. Nii oled automaatselt detox režiimil. Saad nautida kõrget energiataset, selget pead, vähenevat kaalunumbrit ja kõige selle läbi suuremat rõõmu iseendast.

Programmiga saab täpsemalt tutvuda siit.

stimuleerib maksa jääkainete väljutamiseks

väljutab jääkaineid läbi naha, neerude ja seedeelundite

parandab vereringet

taastab kehas kasulike toitainete, vitamiinide ja mineraalide varud.

Kui ka paastud, lased organismil kõigele lisaks puhata.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700