Autor: Sekretär.ee • 26. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taimed büroos tõstavad produktiivsust ja pakuvad silmailu

Avatud büroo puhul on taimedega võimalik luua privaatseid tsoone. On ju privaatsuse puudumine oluline tegur, mis töötulemuslikkust vähendab.
Foto: Aiatööd OÜ
Hubases keskkonnas on töötegemine alati meeldivam ja produktiivsem. Üheks suurepäraseks võimaluseks ruumide kaunistamisel on taimed, mis kosutavad meie hinge, rõõmustavad silma ning võivad olla ka praktiliseks lahenduseks töökeskkonna privaatsemaks muutmisel.

„Meie oleme võtnud eesmärgiks aidata firmadel sisustada oma bürood ja tööruumid ilusate ning hoolitsetud toataimedega. Töötame selleks välja spetsiaalseid disainlahendusi, mis sobivad interjööri, arvestavad ruumi tingimuste ja töötajate soovidega ning muidugi valitud taimedega, et need tõesti kuude ja aastatega aina lopsakamaks ning kaunimaks kasvaksid,“ räägib Aiatööd OÜ sisehaljastuse spetsialist Terje Vainola.

Tema sõnul on soovitav kontoriruumidesse soetada ühesugused lillepotid, sest see mõjub interjööris korrektselt ja mõjule pääseb taime ilu, mitte erineva värvuse ning stiiliga kasvupott. Sageli on näha, et lillepotile ei pöörata tähelepanu ja inetu poti alla on pandud näiteks alustassid kohviserviisist. Kena sisekujunduse juures mõjub see lohakalt ning rikub ka taime ilu. „Ärge kunagi tehke oma töökabinetist kodust toodud nirude taimede hospidali! See on küllaltki levinud tava, et kodus kiratsema hakanud lill töö juurde aknalauale „kosuma“ tuuakse, kuid selline taim ei kaunista kontorit kohe kuidagi,“ paneb Vainola inimestele südamele. „Kui on plaanis kontorisse taimi osta, soovitan kohe kindlasti spetsialisti poole pöörduda – lõppkokkuvõttes säästate nii oma aega kui ka närve ning saate kontorisse ilusa ja kiirelt kosuva roheluse.“

Miks taimed ei kosu?

Vainola sõnul kipuvad inimesed tegema taimehoolduses mõningaid tüüpvigu, olles ise õnnetud, kui lilled kontoris ei õitse, vaid kiratsevad. „Esimene asi on muidugi asukoht – taimed ei saa kasvada pimedas, kusjuures erinevad taimed vajavad erinevalt valgust,“ toonitab ta, lisades, et suuremad taimed näiteks võiks nihutada büroos hommikust õhtuni põlevate tulede alla.

Taimedele ei meeldi kasvada küttekolde lähedal ehk seal, kus rohelus on suvel väga lokkav, ei pruugi ta talvel üldse kasvada. Ja kui taime lehed ventilaatorituules pidevalt liiguvad, oleks mõistlik sellele taimele ruttu uus koht leida. „Kontoris kiputakse ka taimi väga lihtsalt üle kastma.Taimed reageerivad sellele lehtede kolletumise ja varisemisega - hakkajad lillekastjad aga kastavad siis taimi veel rohkem ja ongi õnnetus käes! Kui taim on asetatud potiümbrisesse, tuleks aeg-ajalt kontrollida, et ega sinna ole kogunenud vett. Alustaldrikule ei tohiks vesi seisma jääda üle ööpäeva, sest vastasel juhul on liigselt kastetud ning muld ei jõua taheneda,“ annab spetsialist nõu. Tavaliselt piisab kastmisest kord nädalas.

Tolmused lehed kipuvad kuivama, seepärast peaks aeg-ajalt, korra-paar kuu jooksul veepritsi ja seejärel leheläikega taimi piserdama. Nii püsivad lehed ilusasti rohelised ja taim on alati värske välimusega. Büroodes kipuvad taimedele liiga tegema ka kahjurid ja seenhaigused, seega tuleks lehti aeg-ajalt altpoolt kontrollida.

Kui vajate sisehaljastuses konsultatsiooni, oleme alati nõu ja jõuga abiks.

Vaata lisainfot kodulehelt www.aiatööd.ee.

Aiatööd OÜ

Tel: 501 3199

E-post: [email protected]

www.aiatööd.ee

Avatud büroo puhul on taimedega võimalik luua privaatseid tsoone. On ju privaatsuse puudumine oluline tegur, mis töötulemuslikkust vähendab.
Foto: Aiatööd OÜ
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700