2. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alar Tamming: kõige keerulisemad on koostöövõimetud töötajad

ASi Tavid nõukogu esimehe Alar Tammingu sõnul on kõige keerulisemad inimesed, kes pole koostööaltid ja mõtlevad iga ettepaneku kohta põhjendusi, miks seda teha ei saa.

Ebameeldiva kolleegiga on ebameeldiv koostööd teha, küsimus seisneb selles, mille poolest ta ebameeldiv on. Kõige keerulisemad on inimesed, kes pole koostööaltid ja mõtlevad iga ettepaneku kohta põhjendusi, miks seda teha ei saa. Mulle isiklikult meeldib jah-meheks kutsutava Richard Bransoni lähenemine, kuna iga idee korral mõtleb ta, kuidas seda ellu viia, rääkis Tamming.

Ebameeldivad inimesed tuleb vabastada töölt nii kiiresti kui võimalik, sest mitte kunagi ei öelda sellise töötaja kohta, et ta vallandati liiga vara, pigem vastupidi – mõeldakse, miks üldse nii kaua oodati, lisas ta.

Et ebameeldivaid inimesi mitte tööle võtta, tuleb loobuda inimeste valimisest ametialaste oskuste järgi ja võtta neid tööle isiksuseomaduste põhjal. Lahti ei lasta inimesi ju mitte saamatuse, vaid isiksuslike puudujääkide pärast.

Ebameeldiva kolleegi korral ei aita eiramine ega võimu kehtestamine, sest mõlemad variandid tähendavad sõda, üks varjatud, teine avalikku. Paraku on aga nii, et maailma viib edasi ainult koostöö. Juba Krõlov kirjutas valmi, mis rääkis luigest, haugist ja vähist ning näitas, et mitte ainult idee ei pea olema ühine, vaid ka tegutsemisviis. Kui sõudepaadis hakkab igaüks oma rütmi põhjendama ja rääkima, et tal on õigus jääda eriarvamusele, võib kuldmedalist suu puhtaks pühkida.

"Juhul kui ebameeldiva kolleegi vabastamine sinust ei sõltu, tuleb pöörduda ülemuse poole. Kui ülemus sind ei mõista, tasub otsida uus töökoht, kus sind hinnatakse ja kus on meeldivad kolleegid. Muidugi võib ilmneda, et oled hoopis ise ebameeldiv töökaaslane. Ehk kui sa ei ole osa lahendusest, oled osa probleemist," sõnas Tamming.

Autor: Urve Vilk, Ketlin Rauk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700