Autor: Allikas: www.cvkeskus.ee • 30. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaval meetod palgaläbirääkimisteks töövestlusel

Ärge öelge tööandjale, kui palju Te palka tahate. Enne läbirääkimisi peaksite siiski teadma mingit miinimumi, millest väiksema palgaga Te kindlasti nõus pole.
Foto: tophdgallery.com
Palgaläbirääkimised on midagi sellist, milles tööandjad on reeglina osavamad kui tööotsijad. Mängu võrdsustamise huvides pakume välja ühe palgaläbirääkimiste meetodi.

Palgad sõltuvad põhiliselt kahest faktorist: ametist ja geograafilisest piirkonnast. Sageli teab tööandja üsna täpselt, kui palju sama ametikoha esindaja teistes ettevõtetes palka saab.

Tööjõukulude pealt kokku hoidmiseks mängib suur hulk ettevõtteid Teiega mängu: kui palju Te tahate? Reeglina on CV-s nõutava punktina kirjas ka soovitud palgavahemik. Enamik inimesi täidab automaatselt selle nõude, pannes kirja mingi numbri.

Kahjuks aga väga paljud inimesed (eriti naised) alahindavad oma võimeid ja panevad kirja palju madalama numbri, kui ettevõte tegelikult oleks valmis maksma. Harva teeb tööandja Sulle sellise pakkumise, mida Sa tõesti väärt oled.

Selle tulemusena olete Teie rahul, kuna Te saite seda, mida küsisite (või vähemalt peaaegu seda) ja tööandja on rahul, kuna ta said Teid odavalt ja Te isegi ei taju seda.

Kogu selle jutu mõte on: ärge öelge tööandjale, kui palju Te palka tahate. Enne läbirääkimisi peaksite siiski teadma mingit miinimumi, millest väiksema palgaga Te kindlasti nõus pole. Kui võimalik, peaksite rääkima inimestega, kes teevad samas piirkonnas sarnast tööd. Ent hoidke see miinimum ainult enda teada, ärge öelge seda tööandjale.

Selle meetodi eesmärk on, et tööandja ütleks esimesena välja mingi palganumbri. Kui see on rohkem, kui Teie arvestatud miinimum, võtke pakkumine vastu. Kui see on liiga väike, öelge seda, ent ärge öelge, mitme ühiku võrra liiga väike. Teie ainuke vastus on "jah, olen nõus" või "tänan, aga see pakkumine on liiga väike" - mitte aga "pakkumine võiks olla x krooni kõrgem". Seejärel läbirääkimised lõpevad või tehakse Teile parem pakkumine.

Kui Teilt tahetakse palganumbri märkimist juba sooviavaldusse, ärge tehke seda. Laske tööandjal seda otse küsida. Esimesel korral, kui Teilt seda küsitakse, vastake:

Olen rohkem huvitatud Teie ettevõttes (x) ametikohal töötamisest kui algse palgapakkumise suurusest.

See on väga hoolikalt ülesehitatud lause. See mõjub mitmel moel. Esiteks on see suurepärane PR. Enamik inimesi vastab palgasoovi kohta käivale küsimusele konkreetse numbriga. Kuna Teie olete keskendunud töö saamisele ja mitte tasule, olete juba sellega eristunud massist. Ning olete osavalt kõrvale põigelnud otsesest küsimusest.

40% juhtudest annab tööandja alla ja teeb Teile õiglase pakkumise. 60% juhtudest küsitakse Teilt seda küsimust siiski teistki korda. Teisel korral vastake:

Ma olen nõus kaaluma iga mõistlikku pakkumist.

Põhimõtteliselt on see venitamistaktika. Sõna "kaaluma" jätab palju manööverdamisruumi, kui lisada sinna veel väheütleva sõna "mõistlikku", pole sellel lausel erilist tähendust. Ent Teie olete olnud viisakas ja pole siiski nimetanud esimesena kindlat numbrit.

Ainult 30% juhtudest peate sellele küsimusele vastama kolmandatki korda. Vastake:

Teie oskate kindlasti paremini öelda kui mina, kui palju see töökoht väärt on.

Ja jällegi - Te olete olnud viisakas ja pole öelnud ühtki numbrit. Olete ka selgesti mõista andnud, et oskate selles kavalas mängus kaasa lüüa. Kui Teilt küsitakse veel neljandat või viiendatki korda (mida juhtub siiski äärmiselt harva), vastake nii nagu kolmandal korral.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700