11. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõuanded, kuidas arendada endas positiivset mõtlemist

Positiivne mõtlemine toob sisemist rahu, edu, parandada suhteid, toob parema tervis, õnne ja rahulolu. Samuti aitab argipäevatoimetustel liikuda sujuvamalt ja muudab Sinu elu helgemaks ja paljulubavamaks.

Tihtipeale kuuleme inimesi ütlemas: „Mõtle positiivselt!“ Enamik inimesi ei võta neid sõnu tõsiselt, sest inimesed ei taju nende sõnade eest saadavat kasu. Kui paljusid Sina tead, kes peatuksid ja mõtleksid, mida need sõnad tegelikult tähendavad?

Positiivne mõtlemine, millest oleks ka reaalselt kasu, eeldab natuke enamat, kui lihtsalt mõne positiivse sõna kordamist või enesele ütlemist, et küll kõik laabub. See peab tulema seestpoolt ja olema valdav suhtumine. Ei piisa sellest, et mõtled positiivselt vaid mõne hetke ja siis lased taas hirmul ja usaldamatusel võimust saada. Selleks on ikka vaja mõningast pingutust ja vaja teha tööd sisemiselt.

Positiivne mõtlemine on nakkav

Inimesed Sinu ümber korjavad üles Sinu vaimseid meeleolusid ning on vastavalt sellele mõjutatud. Mõtle õnnest, heast tervisest ja edust. Nii Sa paned teised inimesed endast huvituma ja neil tekib soov Sind aidata, sest nad tajuvad positiivse energia mõju.

Et muuta oma positiivset mõtlemist veelgi efektiivsemaks, peaksid arendama oma positiivset suhtumist ellu. Mõtle, et saavutad edu kõikides oma ettevõtmistes. Ja veendu, et kasutad kõiki võimalikke meetmeid, et edu saavutada.

Siin on mõningad nõuanded, kuidas arendada positiivset mõtlemist:

- Alati kasuta ainult positiivseid sõnu, nii mõtlemise kui rääkimise juures. Kasuta selliseid sõnu nagu, „Ma suudan“, „Ma olen võimeline“, „See on võimalik“, „See on lahendatav“.

- Ignoreeri seda, kui mõni inimene kritiseerib Sind sellepärast, et Sa oled hakanud mõtlema teistmoodi, positiivselt nimelt.

- Lase oma teadvusesse ainult õnne, tugevuse ja edu tunne.

- Püüa vältida negatiivseid mõtteid. Keeldu negatiivsete mõtete mõtlemisest ja asenda need edasiviivate ja positiivsete mõtetetga.

- Oma kõnes kasuta sõnu, mis tekitavad tundeid ja mentaalset jõudu, rõõmu ja edu.

- Enne mingit plaani või tegevuskava, kujuta ette selle õnnestumist. Kui Sa kasutad selle kujutlemisel konsentratsiooni ja usku, siis Sa ise ka üllatud tulemuste üle.

- Loe iga päev vähemalt lehekülg ühest inspireerivast raamatust.

- Vaata filme, mis tekitavad Sinus rõõmu ja positiivseid tundeid.

- Seosta ennast inimestega, kes mõtlevad positiivselt.

- Alati istu ja kõnni selg sirgus. See tugevndab Sinu enesekindlust ja sisemist tugevust.

- Liigu, uju või jaluta – ole aktiivne. See soodustab positiivset suhtumist.

- Naerata natuke rohkem, sest see aitab Sul mõelda positiivsemalt.

Ole positiivselt mõtestatud ja oota ainult häid tulemusi ja situatsioone, isegi kui asjaolud hetkel ei ole just sellised, nagu Sa lootsid. Ajaga Sinu vaimne suhtumine hakkab mõjutama Sinu elu ja muudab seda täielikult.

Siin on Sulle test “Kas Sa mõtled positiivselt?”

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab CV Keskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700