Autor: Sekretär.ee • 29. november 2019

LOE LUGUSID: Sekretäride erileht, november 2019

Novembrikuu erilehe lood:

Eesti suurettevõtete juhtkonnas on maailmaga võrreldes kaks korda vähem naisi

Kui maailma suuremate firmade juhtkonnas töötab keskmiselt 16,9 protsenti naisi ja see näitaja kasvab, siis Eesti jääb maailmale umbes kaks korda alla.

Eesti ettevõtted töötajate vaimse tervisega kimpus

Oktoobri lõpus korraldas CV-Online Estonia uuringu inimeste vaimse tervise kohta ettevõttes, küsitluses osales ühtekokku pea 500 inimest.

PORTREE: väikelinna tüdruk Euroopa Nõukogus Strasbourgis

Maarja Kronberg on ilmekas näide, kuidas julge pealehakkamisega võib veel keskeaski kannapöörde teha ja asuda elama riiki, mille keeltki ei valda.

Koolitusreisid turgutavad töötaja loomevõimet

Lisatasud, boonused ja preemiad on möödanik - uus trend on viia töötajad võõrasse riiki koolitusreisile, et ärgitada uut moodi mõtlema ja arendada loovust.

3 soovitust kontoritöötajale, et kaitsta oma silmi tööl

Kontoritöötaja silmad võivad tihti punetada, vett joosta või isegi kipitada. Südameapteegi proviisor Aleksandr Sei räägib, miks see nii on ja kuidas seda leevendada.

12 ideed, kuidas disainida inspireerivat töökeskkonda

Tuleviku-uurijad ja karjääriteadlased on saanud jälile saladusele, mida inimesed töökohalt tegelikult ootavad ja millal nende silmad säravad ning töö on kantud pühendumisest ja huvist.

Kuidas leida ideaalset koolitusruumi?

Alar Ojastu räägib, et koolitusruumi puhul on oluline selle esteetiline ilu ja hea vaade, eelistatavalt võiks olla sobiv ruum merele või loodusele lähedal. Loe Alari edasisi soovitusi, kuidas leida ideaalseid koolitusruume.

5 nippi, kuidas eelarvet muutmata korraldada varasemast parem pidu

Igas ettevõttes tuleb aastast aastasse korraldada erinevaid sündmuseid - nii väiksemaid kui ka suurema osalejate arvuga ja alati on soov ju korraldada midagi ägedamat ja meeldejäävamat kui eelmisel korral. Kuidas aga teha seda nii, et kulud ei tõuseks?

Kas uudne keeleõppemeetod paneb tõesti lihtsamini keelt omandama?

Keeli on kõige lihtsam õppida isikliku motivatsiooni kaudu. Kas aga uudne keeleõppemeetod võib ka sellele kaasa aidata?

Millised on levinumad komistuskivid kirjakeeles?

Ärilistel eesmärkidel vahetatakse päevas kümneid kui mitte sadu e-kirju. Hea keelekasutus tekitab usaldust, mistõttu tasuks endale selgeks teha, mis kontekstis milliseid sõnu kasutada.

5 viga, mida keelekasutuses vältida

Uuringute järgi on eestlased inglise keele oskuse pingereas esirinnas. Ühtpidi on see väga positiivne nähtus, teistpidi on selle tulemusena hägustunud eesti kirjakeel ja levima on hakanud inglise keele sõnakasutuse mallid.

SOOVITUS: 3 väärt raamatut, mis aitavad end kehtestada

Äripäeva Raamatuklubi soovitused raamatute osas, mida lugeda enesekehtestamise oskuse arendamiseks.

Kaija Teemägi: iusate lubaduste taga peab olema tähenduslik sisu

Praegusel muutlikul tööturul on strateegiline personalijuhtimine nagu maratonijooks - see nõuab head eeltööd ning valmisolekut taktikat muuta, et pidevalt eristuda ning mitte laisaks muutuda.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700